האקתון מיכל סלה | Michal Sela Forum
top of page

מה זה האקתון?

האקתון הוא ארוע היי-טקיסטי במסגרתו נפגשים מתכנתים שאינם בהכרח מכירים זה את זה, ומשתפים פעולה סביב Challenge / אתגר שהציבו צוות ההאקתון. המתכנתים המשתתפים בוחרים רעיון טכנולוגי לפתרון האתגר, מתכננים את הפתרון ובהתאם מרכיבים צוות יזמי – אשר הכישורים של חברי/ות הצוות - עונים על הצרכים הספציפיים העולים (בין אם אלו צרכים טכנולוגים או תוכניים). במשך ימי ההאקתון, הצוותים יושבים יחד שעות ארוכות ובאופן אינטנסיבי - מתכנתים מוצרים טכנולוגים עד לשלב מוצר. ההאקתון מאפשר לצוותים לקבל ליווי ממנטורים ומומחים שונים. בתום ההאקתון מתקיימת תחרות בין המוצרים הטכנולוגיים שנבנו. 
 

האקתון מיכל סלה  החמישי

 Hackathon Michal Sela SAFE@HOME - CORPORATE IMPACT 2024
לראשונה - האקתון ארגונים! גבשו צוות ועשו היסטוריה

פורום מיכל סלה ורשות החדשנות מזמינים צוותים מחברות וארגונים
להשתתף בהאקתון מיכל סלה החמישי - התחרות היחידה בישראל להצלת חיים ומניעת אלימות כלפי נשים באמצעות טכנולוגיה!

האקתון מיכל סלה Safe@Home הוא למעשה הפנינג ענק של המצאת רעיונות טכנולוגים למען בטחון נשים בתוך הבית. באירוע לוקחים חלק כשישים צוותים המורכבים מכ 300 מפתחות ומפתחים, המייצגים כחמישים חברות וגופים. ביומיים הראשונים של ההאקתון, במשך 24 שעות רצופות 22- 23.5.24, כל צוות מפתח את הרעיון שהמציא. בזמן זה הצוות מקבל ייעוץ ממומחים ומנטורים המובילים הארץ, בתחומים של טכנולוגיה, בטחון, מניעת אלימות במשפחה, פרטיות, שיווק ועוד. בזמן הזה הצוות צריך גם לצלם סרטון של שתי דקות המציג את הרעיון שפותח ואת הצורך שהוא עונה עליו. צוות שופטי חצי הגמר יבחר את 7 צוותים המנצחים שיעפילו לגמר בבית נשיא המדינה, במעמד הנשיא. אירוע הגמר החגיגי יערך ביום השלישי של ההאקתון 29.5.24, שם צוות שיפוט הגמר יבחרו את 3 המיזמים הזוכים, שיזכו בכסף לפיתוח המיזם, חשיפה תקשורתית ארצית וגם בהזדמנות להשתתף בתוכניות המשך לפיתוח המיזם.


הצוות המנצח יזכה להציג בבמה מכובדת בבית נשיא המדינה ומול בכירי התעשיה והממשל ,
וגם בפרסים בסך 50,000 ש"ח לפיתוח המיזם

קהלי יעד

ישנם שני מסלולי השתתפות:

1. מסלול ראשי לצוותים מגובשים המגיעים מתוך חברות וארגונים ובשם מקום העבודה שלהם. הנהלות חברה, משאבי אנוש, אחריות תאגידית והנהלת חטיבות R&D מוזמנים לרתום את הארגון, לגייס צוות פיתוח ולרשום אותו להשתתפות בהאקתון.

2. מסלול מצומצם לצוותים עצמאים- צוות עצמאי של מפתחות.ים מגובש, שלא מייצג חברה באופן רשמי. מועמדותו של צוות עצמאי שהגיש מועמדות תבחן בהתאם לשיקולים שונים, לרבות כישורים והניסיון המקצועי של כל חברות וחברי הצוות.

 

אש.ת הקשר מול צוות ההאקתון הוא או היא מי שמילאו את טופס ההרשמה ובו כתבו את פרטי כל 4- 6 חברי.ות הצוות. במסלול הראשי- מדובר בנציג.ת החברה/ ראש הצוות; על מנת לרשום צוות שייצג את החברה, על ראש הצוות לקבל אישור מראש מחבר.ת הנהלת הארגון (למשל מנהל/ת משאבי אנוש או מנהל.ת אחריות תאגידית). במסלול המצומצם מדובר בראש הצוות.

מטרות

העלאת מודעות

העלאת המודעות הציבורית שאפשר לנצח את האלימות בבית ולחזק את הבטחון האישי באמצעות כלים טכנולוגים. 

מעבר משיח הבעיות והקורבנות המאפיין את התחום, אל שיח חדשני ואקטיבי של פתרונות, עוצמה וסולידריות. שינוי השפה והכרה בכך שרצח נשים זה לא גזירת גורל.

סולידריות

רתימת שחקנים חדשים למגרש מניעת אלימות במשפחה וגיוס מיטב המוחות, מהתעשייה, ההייטק והבטחון. יצירת שיח אינטר-דיסיפלינרי, מגוון ומפרה לפיתוח פתרונות מתקדמים הנותנים מענה הוליסטי לכלל הגורמים בשדה. אחריות אישית, סולידריות חברתית, התערבות ויוזמה. התגייסות לאומית ובין מגזרית, צו 8 לנצח את הטרור בתוך הבית. 

יצירת אקוסיסטם חדש של SAFETECH טכנולוגיות למניעת רצח נשים ואלימות בתוך הבית. 

הגדלת קהילת היזמיות והיזמים בתחום בעלי עמידות Sustinability. זאת במטרה להאיץ את קצב פיתוח הפתרונות, המשאבים, שיתופי הפעולה, הכלים ומאגר הידע.

אקוסיסטם

חדשנות

הנבטת רעיונות טכנולוגים ופרקטיים מצילי חיים באמצעות חוכמת ההמונים. יצירת מאגר פתרונות נרחב עד ליעד: 100 סטארטאפים עד לשנת 2030. שיבוש disruption של הקיים בתחום מניעת אלימות במשפחה והבאת התחום אל המאה ה-21. זאת באמצעות חשיבה יצירתית "מחוץ לקופסא" ופתרונות חדשניים למניעה וניבוי אלימות בזוגיות.

אתגרים

אתגרי ההאקתון הוגדרו על ידי פורום מיכל סלה בשיתוף עם משרד הרווחה והועדה הבין-משרדית של התוכנית הלאומית הממשלתית למאבק באלימות כלפי נשים (2021). כחלק מהחשיבה ההוליסטית, היצירתית והפרגמטית העומדת בבסיס הפעילות של פורום מיכל סלה – האתגרים מכוונים למתן מענה לכלל מעגלי ההשפעה:

השיטות

בהאקתון מיכל סלה מפותחים רעיונות טכנולוגים שמטרתם מניעת אלימות בתוך הבית. לשם המצאה ופיתוח של רעיון נכון, מומלץ לבחור באחת השיטות: Convert הסבת שימוש של טכנולוגיה קיימת או מוצר קיים של חברה; Upgrade שיפור של מוצר קיים באמצעות פיצ'ר או SDK למוצר קיים של חברה;  Invent המצאת רעיון חדש; Utilize השאלת רעיון שהומצא על ידי אדם אחר.

א. צוות של 4- 6 משתתפות.ים 
ב. צוות עובדות ועובדים באותו תאגיד (ניתן לבחון הרכב חריג)
ג. הרכב מומלץ של התפקידים הבאים:
  • 1 ראש צוות או מנהל.ת מוצר  - (פותר.ת הבעיות הסדרתי.ת.)
  • 1- 2 מפתחי.ות תוכנה או חומרה (הטכנולוג.ית) - חובה
  • 1 מעצב.ת UX/UI (היצירתי.ת)

מה 

הקריטריונים?

האקתון מיכל סלה Safe@Home הוא ההאקתון היחיד והראשון בישראל

להצלת חיים ומניעת אלימות כלפי נשים בתוך ביתן

ההאקתון מיכל סלה Safe@Home נערך, זו השנה החמישית, ביום הולדתה של מיכל סלה ז"ל, בהפקת פורום מיכל סלה. ההאקתון נמשך 3 ימים ומסתיים בגמר חגיגי בבית הנשיא ובמעמד נשיא המדינה. גם השנה התווסף להאקתון מסלול מיוחד בשם Nothing About Us Without Us במסגרתו נשים שורדות אלימות יובילו סטארטאפים. בתום ההאקתון, המיזמים המובילים יזכו לקבל הזדמנות להמשיך ולהשתתף בתוכניות יוקרתיות, אקסלרטור, כחלק ממערך טכנולוגי הוליסטי שנתי, במטרה לסייע בהמשך פיתוח המיזמים ולהפוך אותם למוצרים טכנולוגים ברי קיימא.

bottom of page